Wimbledon


Als we het over Wimbledon hebben, dan praten we over het oudste tennistoernooi ter wereld. Wimbledon wordt ook wel The Wimbledon Championships genoemd. Tennissers zien dit toernooi als meest prestigieus. Naast het feit dat Wimbledon het oudste tennistoernooi ter wereld is, is het ook nog eens het grootste grastennistoernooi. Wimbledon wordt elk jaar gehouden, al meer dan 125 jaar. Wimbledon werd voor het eerst in 1877 gespeeld. In die tijd was de naam Wimbledon nog niet geboren, het toernooi werd Lawn Tennis Championships genoemd. In de loop der jaren is het toernooi uitgegroeid tot het grootste toernooi wereldwijd. Er wordt een recordbedrag uitgekeerd aan de winnaar. Zo lag het totale prijzengeld in 2014 op maar liefst 25 miljoen pond.

256 deelnemers

Wimbledon wordt elk jaar gehouden in de maand juni en juli. De speelduur bedraagt zo’n twee weken. De mannen spelen gescheiden van de vrouwen. Er doen 128 mannen en 128 vrouwen mee. Soms duurt het toernooi langer dan twee weken. De oorzaak hiervan is de regen. Zo heeft het onder andere in 1991, 1997 en 2016 veel geregend. Partijen moesten daardoor worden uitgesteld of verplaatst. Er zijn drie banen waarop gespeeld wordt. De belangrijkste wedstrijden vinden plaats op het Centre Court. Soms wordt er uitgeweken naar Court No. 1 of anders Court No. 2.

Prijzengeld

Lange tijd was er een verschil in de hoogte van het prijzengeld tussen mannen en vrouwen. Andere toernooien, zoals de US Open en Australian Open hadden het verschil al eerder afgeschaft. De US open deed dat in 1973, de Australian Open in 2001. Wimbledon schafte het verschil pas in 2007 af, als laatste toernooi. Het prijzengeld dat wordt uitgekeerd wordt telkens verhoogd. Zo worden er altijd miljoenen verdeeld. Vooral de winnaar van Wimbledon gaat met een fors geldbedrag naar huis. Dit lag het afgelopen jaar op een slordige 3,5 miljoen dollar.

© 2024 A MarketPress.com Theme