Australian Open

De Australian Open wordt jaarlijks gehouden in het Melbourne Park. De organisatie van die grote tennistoernooi ligt in handen van de LTAA, de tennisbond van Australië. De Australian Open bestaat niet alleen uit mannen enkelspel. Ook het vrouwenenkelspel, mannen- en vrouwendubbel en gemengd dubbelspel wordt gespeeld. Daarnaast mogen ook junior meedoen.

Geschiedenis van Australian Open

De Australian Open zoals we het nu kennen wordt sinds 1969 gehouden. Daarvoor werd het toernooi ook al gehouden, maar was het alleen toegankelijk van inwoners van Australië. Sinds 1969 is het een internationaal toernooi. Groot voordeel van de Australian Open is dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende voorzieningen. Het hoofdstadion is voorzien van geavanceerde technieken, zoals een uitschuifbaar dak bijvoorbeeld. Dit dak kan geopend worden bij zeer hoge temperaturen. Bij veel regelval kan het dak juist gesloten worden. Zo is het toernooi niet afhankelijk van het weer en kunnen de geplande wedstrijden doorgaan. Het is een van de toernooien waarop traditioneel ook veel op wordt gewed bij de grote bookmakers zoals Bet365 en William Hill.

Winnaars en winnaressen

Ondanks het feit dat de Australian Open in Australië wordt gehouden betekent dat niet direct succes voor Australische tennissers. We moeten een behoorlijke tijd terug in de geschiedenis als we een Australische winnaar willen noemen namelijk. Op het mannelijke enkelspel was dat voor het laatste in 2001, toen Todd Woodbridge won. In de afgelopen jaren zien we vaak één naam terugkomen als het gaat om de winnaar en finalisten. Serena Williams wist de Australian Open meerdere keren te winnen namelijk. De laatste keer dat ze won was in 2015. Ook in 2016 stond ze in de finale, maar ze verloor de wedstrijd van de Duitse Angelique Kerber. Bij de mannen zien we de laatste jaren veelvuldig de namen Andy Murray, Novak Đoković en Rafael Nadal verschijnen. De laatste twee edities van de Australian Open (2015 en 2016) zijn gewonnen door de Servische Novak Đoković.

Meeste overwinningen

Als we kijken naar alle disciplines, dan is Adrian Quist de absolute winnaar. Deze Australiër won 13 keer namelijk. Kijken we naar het enkelspel, dan staan er twee mensen op de eerste plek. Zowel Novak Đoković als Roy Emerson wonnen 6 keer. Bij de vrouwen staat Margaret Smith-Court op nummer één, zowel bij het enkelspel als bij alle disciplines. Bij het enkelspel won ze 11 keer. Kijken we naar alle disciplines, dan mag ze 21 overwinningen op haar naam schrijven.

© 2024 A MarketPress.com Theme